3-4 67 min Proletären
4-4 85 min Jeppe ass Andreas
5-4 87 min Proletären
5-5 93 min Johan ass Christian

Förutsättningarna är som de är i början av augusti. Med Silow och Wallnér utflyttade från Götet, Hultenius avstängd, Östlund bortrest och Kalle upptagen var det ont om ytterbackar. Landhage dök upp på måndagens träning och fick en plats som högerback. Ferna kunde tyvärr inte vara med efter sin skada på träningen och dessutom skadade sig Anders på uppvärmningen och det gjorde att vi bara hade en avbytare.
Laget: Hampus - Landhage, Jocke Ek, Kevin, Nikki - Ole, Petter, Andreas - Jeppe, Johan, Mats På bänken: Christian, (Anders).
Vi pratade innan matchen började att det var viktigt att vinna duellerna och andrabollarna. Precis så började Proletären. Vi var knappt trea på bollarna. Efter drygt en minut slår de ett inlägg från höger som Kevin är på men styr in i eget mål. Efter detta dominerar Proletären fullständigt i 10-15 minuter. De har en straffsituation som ser ut som straff från sidan men domaren friar. Proletären ökar rättvisst till 2-0 efter en fint instick där deras forward hinner bollen precis innan Hampus och styr in den. Några minuter senare får Johan bollen ute på kanten och är helt ensam men drar förbi deras högerback och sedan deras mittback inne i straffområdet och lägger in bollen bakom målvakten. Vi börjar komma in i matchen mer men spelet stämmer inte. Vårt försvarsspel är för dåligt. Vi har ingen press på bollhållaren och backlinjen faller för tidigt och hjälper inte varandra. Proletären kommer i en omställning och utmanar Landhage som backar in i straffomrdet och sträcker ut benet och fäller deras spelare. Hampus räddar straffen men bollen går ut till straffskytten som kan slå in returen. Christian kommer in som forward och gör det bra. Vi får en hörna som Mats får tag i och spelar ut till Andreas igen com slår in bollen framför målet och den hamnar framför Christian som slår in 2-3. Vi har jämnat ut spelet men spelar inte bra. Bara 2-3 i paus efter en bedrövlig halvlek framför allt första 15-20 minuterna som var en kattastrof.
Vi börjar andra halvlek bättre och efter en lång boll till Christian som felvänd slår bollen över sig själv och deras backlinje kommer Andreas och hinner peta bollen innan deras målvakt men han får ett ben på bollen men den går ut till Jeppe som har öppet mål från ca 20 meter och gör inget misstag. Nu känns det som vi skall kunna vända matchen. Proletären har mattas lite men har farliga kontringar. Proletären kommer i ett anfall på vänsterkanten och rullar upp försvaret och får ett skottläge strax utanför straffområdet och skottet går in vid Hampus högra stolpe. Vi försöker trycka på och när det är dryga 10 minuter kvar tar vi upp Jocke på topp och spelar 3-3-4. Det ger resultat när ett inlägg når Jocke som släpper bollen bakåt till Andreas som spelar fram Jeppe som har fritt skottläge till höger i straffområdet och Jeppe skjuter ett hårt skott vid bortre stolpe. Vi hinner glädjas över dett i ca 2 minuter innan Proletären får en frispark en bit in på vår planhalva som de lyfter in i straffområdet. Vi får inte undan bollen som deras spelare kan ganska ostört skjuta in bollen från straffpukten. Johan som har varit ute pga kramp har kommit in lite tidigare när Christian blev trött. Christian går in igen i ett sista försök till kvittering. I tredje övertisminuten kommer ett inlägg som hamnar hos Christian som lägger bollen i sidled där Johan kan skjuta in bollen. Johan får kramp i samband med detta och kravlar sig av plan. Proletären hinner göra avspark innan domaren blåser av.
Skönt att få med sig en poäng men vi måste upp flera klasser om vi skall vara kvar i toppen av serien. Nu väntar 4 matcher mot ö-lagen varav 3 är bortamatcher, det lär bli tufft.